• Hier werken experts voor jou
 • Beste prijs garantie
 • Snellere levering
 • Groots assortiment

De geschiedenis van de safari hoed en het vissershoedje

De geschiedenis van de safari hoed en het vissershoedje

Een zonnehoed is een super origineel geschenk om te geven. Buiten dat een zonnehoed handig is om te dragen tijdens de zomer, zijn hoeden tegenwoordig ook erg populair. Met name het vissershoedje die je zelfs terug kunt vinden in de collectie van Prada en Dior. Bij ons kan je verschillende zonnehoeden kopen. Kies voor het populaire vissershoedje of een safarihoed. Een strohoed of een simpele zonnehoed is ook een ontzettend leuk om te geven als relatiegeschenk. Al onze producten kunnen worden bedrukt met je logo of slogan.
Lees hieronder de voordelen en tips en lees meer over de geschiedenis van de safarihoed en het vissershoedje.


Een zonnehoed beschermt tegen zonnestralen


Van ongeveer 90% van de non-melanome huidkankers en ongeveer 60% van de melanomen (de meest ernstige vorm van huidkanker) wordt aangenomen dat ze worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. Zonschade kan er ook voor zorgen dat er zich andere huidproblemen ontwikkelen zoals snellere veroudering van de huid en zonkeratose. Het dragen van een zonnehoed voorkomt dat huidcellen worden beschadigd door een te veel aan ultraviolette straling vanuit de zon.


Een stijlvol relatiegeschenk


De zonnehoeden zijn ontzettend stijlvol. Ze zijn een eeuwigdurende klassieker die nooit uit de mode is geraakt. Je kunt een zonnehoed gebruiken om een outfit te contrasteren maar de hoed kan ook worden gebruikt als aanvulling.

TIP! Hoe breder de rand, hoe meer bescherming je krijgt. Je hoeft niet te gaan voor de gigantische randen. Bekijk onze safarihoed in de kleuren groen of goud. Deze hoed zal een goede bescherming geven tegen de zon.

TIP! De kleur van je zonnehoed speelt ook een rol in hoeveel bescherming hij biedt. Lichtere kleuren reflecteren stralen, terwijl donkere kleuren ze absorberen. Kies daarom voor een witte zonnehoed.

Kortom, dit relatiegeschenk is ideaal om te geven tijdens de zomer. Het beschermt je klanten of medewerkers tegen de zon en het is ook nog eens super stijlvol! Een zonnehoed bedrukken bij Zintuig is ook mogelijk. Ons team staat voor je klaar! Wil je meer weten over de geschiedenis van het vissershoedje en de safarihoed? Lees dan snel verder!


De geschiedenis van het ‘vissershoedje’


Het vissershoedje ook wel emmerhoed of over het algemeen een zonnehoed genoemd verscheen aan het begin van de 20e eeuw in Ierland als een manier om boeren en vissers te beschermen tegen de elementen. De naar beneden hellende rand hielp dragers tegen de regen te beschermen. De originele hoeden waren gemaakt van ruwe wol die waterdichte lanoline bevatte. Ze waren gemakkelijk schoon te maken en je kon ze opvouwen zodat ze in je zak passen, waardoor ze zeer draagbaar zijn.

Jaren later werden de hoeden een standaardkwestie voor de troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Vietnam. Deze hoeden waren gemaakt van olijfkleurig katoen voor camouflage en werden gebruikt om het hoofd en de nek van soldaten te beschermen. Omdat de troepen in de oerwouden waren gestationeerd, boden de lichtgewicht katoenen hoeden meer verlichting van de hitte dan de traditionele wollen alternatieven.

Hoewel de hoeden jarenlang een functioneel kledingstuk was, werd hij pas in de jaren zestig in de mode. Op het hoogtepunt van de mod-beweging werden nieuwe emmerhoeden gemaakt van vilt en andere stijve stoffen om een ??bepaalde esthetiek voor dameshoeden te behouden. De traditionele tweedstof bleef echter in de jaren zeventig populair bij mannen.

In de jaren tachtig werd de bucket hat het gewilde hoofddeksel voor rappers in de hiphopgemeenschap. Veel rappers droegen deze stijl van hoeden in muziekvideo's en op albumhoezen. Ondanks zijn populariteit onder rappers heeft de emmerhoed echter nooit de bekendheid verworven van andere hoeden.


De safari hoedSafari hoeden maakte oorspronkelijk deel uit van het militaire uniform, zoals opgemerkt in de Gentleman's Gazette.

De safari hoed, ook bekend als tropenhelm of Sola-topee (omdat hij is gemaakt van het merg van de Sola-boom, wat het zachte weefsel betekent dat zich in de stam van de boom bevindt), werd voor het eerst vervaardigd in de jaren 1800 in Azië, op het Indiase subcontinent. .
Verschillende Europese strijdkrachten kwamen het tegen 1870 gebruiken in hun koloniën in India en Afrika, hoewel de hoed het nauwst werd geassocieerd met het Britse leger.

De hoeden die door Britse soldaten werden gedragen, waren oorspronkelijk bedekt met witte stof, maar tijdens de Anglo-Zoeloe-oorlog van 1879 ontdekten soldaten dat ze hierdoor opvielen als doelwitten - en begonnen ze de stof met thee te verven.

Pas in de jaren dertig werd de safarihoed gedragen door burgers, die hem gebruikten als zonnehoed in witte en kaki kleuren. Het werd vaak gedragen tijdens safari's in Afrika en India.

Safari-hoeden zijn slechts een onderdeel van de bredere safaristijl. Safari-jassen ontstonden halverwege tot eind 19e eeuw, zoals opgemerkt door Conde Nast Traveler - ongeveer 100 jaar voordat Yves Saint Laurent ze halverwege de jaren zestig op zijn catwalk introduceerde.Hulp nodig bij het kiezen?

Wij zijn er om je te helpen

Servicemedewerker

Wat je geeft krijg je terug! = ons motto en belofte
Dus wij geven jou nog even de voordelen van zaken doen met Zintuig;

 • Gratis verzending
 • Gratis digitaal voorbeeld
 • Gratis advies en ervaring sinds 1999
 • Persoonlijke service
 • Super snelle levering
 • Beste prijsgarantie
 • Een gigantisch assortiment
 • Altijd wel een mogelijkheid nog iets te regelen waar anderen afhaken
 • Wij gaan ervoor jou als vaste klant welkom te heten, net zoals de honderden die je voor gingen